Tog vi combicamplåten fullt ut???

Min Älskade J
 
Nu har vi kommit hem ifrån ett kalas som var ett aninget försenat 40 års kalas i ett alldeles fantastiskt hus....( GLÄDJENS HUS?) i alla fall så överaskade vi min J och hade ett riktigt gött kalas med GOD MAT (tack Kim o Kurtan) och kylda drycker.....Huset då? jo den gamla prästgården i Rossön. Man kan erkänna att när man morronen efter taberaset fick en liten änglagårdskänsla då men strosade omkring i bara mässingen påverkad av dryckjom kvällen före och stämningen vi byggt upp i detta hus ....det var nånting som sade:Gå ut på balkongen o peta naveln visa världen att en ny era har kommit!..men kanske för att det var så kallt där ute eller möjligt vis att det var för varmt inne så avstod man och strosade vidare.....jag vill på detta vis bara tacka alla som var där och E-beth som lagt ner bra med tid till planering....Mycket trevligt Kalas!
Gittan stod som vanligt och såg vacker ut och många låtar börjades spela(avslutades aldrig som vanligt).......tog vi combicamplåten fullt ut????
 

Julgranshämtninga

 
Jag har halvtidsvila...likt mången dräng och piga.....Vi har överlevt Maia kalenderns övergång till nr 14.....vi har överlevt ett år till....fastän blekfeta politiker kommit med en hel del förslag som endast kan ha ett enda syfte nämligen att jaga upp befolkningen så pass att en och annan dör av hjärtinfarkt....(kallas befolkningspolitik) helst då en medborgare som ingår i motståndarlaget. har ni hört om JOBBA GRATIS PÅ LÖRDAGAR förslaget tex. hmmm.....Annars då ? skinkan kokad? granen klädd?klapparna köpta?....Nu är det dags för en riktigt god ledighet med kvalitetstid med familj o vänner....Tänk om vi kunde skala ner det till det! Visserligen känner jag att det är precis vad som komma skall och nöjt känner mej till freds...Det är nåt visst med julen..Men och det finns alltid ett men! för hör och häpna hur vi än vänder och vrider oss så är vi innerst inne aldrig helt nöjda så Men!....Nu trodde ni att jag skulle skriva nåt negativt och jordnära va! nä! jag lämnar eder i tanken och konstaterar att jag måste hylla er för att ni orkat ögna igenom mina små alster i ett år och hälsar därmed eder en riktigt god jul och ett gott nytt¨år på följande vis!
 
Hämt dorninga nu ske vi ta oss n julgran
N'bullerante hadd fått julstämmninga
Han hadd fått julblae från Kopra mitt på dan
Å höll nu på rust för julgranshämtninga
 
Han hadd kike ut'n gran strax ättä misommartin
Å vakte'n ättäsöm tillåve lege där nån natt
trampe bröschelvägen dit sä dä va hårt som fröse margarin
märt ut'n ve ä blått ä bann å skreve nanting om ä dödsstraff
 
ingen våga sä myche som å ta i n' dä'n gran allihop va skrämt
vi visst allihop att ä va nä Bullerantes specielle juleprydnad
man gick storkroken ikring halvskär att n' Ante skull ligg å vänt
än fast grana va sä stygg så dä skar in i yga
 
Int tordes man säga te Ante att grana va rent onaskelit horribel
Utta skröt på'n å tyckt grana va rekordeligt schantil
N' Ante blev karet å sträckt på sä så ä nästan blev penibelt
Ållihop höll bare me å på de vise kunne hele byn andas ut i Julefrid.
 
Akta er för knäcken å njut nu av samvaron
 

Pepparkaksgubben

I bland lussekattor o glöggstinna bukar kan man inte upphöra att förvånas om den totala brist på kurage....rädslan hos byråkrater rektorer och småpåvar runt svedala rike......Nu får man i allmänna luciatåg på många ställen inte klä sig enligt gammal svensk tradition till PEPPARKAKSGUBBE ! I enlghet med gammal svensk tradition måste jag dryfta: MEN VA FAAN!!!!!! I ren desperat rädsla över att stöta sig med färgade ja eller alla som inte har en hy som är vit så pepparkaksgubbe NEJ!.............Enligt svensk tradition äter vi Lussebullar och det verkar inte bry de desperaträdda kommunalanställda rektorerna men Kineserna då?????? dom kan vi då enligt de lärda smäda genom att äta.......Svart kaffe....röd glögg Pepparkakor.?????Inte undra på att SD blir större och större ......... Jag menar att om vi nu ska dra rasistkortet på allt och alla så om en pepparkaksgubbe symboliserar en färgad så borde stjärngossen symbolisera Ku Klux Klan (misstänkt lik utstyrsel) och Partiet SD.......Hur var det med tomtenissarna då ???Röda khmererna???? Nä va fan undrar om det finns pepparkaksdräkter i XL.....
 

Extrem väder o extremt snökaos..tillåt mej att extrem le

WOW....dom har fått exremoväder i söder.....det snöar!!!! dom hörs ha fått c.a 30 cm snö! i Stockholmo.....Konstigt här uppe snöade det 50 cm över en natt och det skrevs inte en rad som det påstods att det skulle vara EXTREMT.....ok ok det bor mer folk där nere och dom har inte grejer för att få bort snön osv...Det snöade i fjol också och i fjol och i fjol......Det måste sitta riktiga politiker/pappervändare och besluta om väg underhåll även där nere.........Och som grädde på moset har sverige fått....håll i er...EXTREMKYLA......16 gr kallt?????? i min värld har vi en HELT NORMAL VINTER......Vi däremot sitter och kör på glashala vägar som sandas 1 gång i veckan om vi har tur och då har transportstyrelsen kommit på att det bara är halt i kurvor och backkrön INTE på raksträckorna....och..och vi sitter och kör i exremkyla med ren och älg runt vägarna......hm undrar om samtliga beslut om utrustning och sandning/plogning sker på samma kontor mitt i extremkaoset mitt i 30 cm snö mitt i en uppenbarelse om att det snöar mitt i mitten av nån betongskrapa dit samtliga omplacerats ifrån tidigare statliga jobb pga senildemens och får nu göra sista åren innan pension vid 50 års ålder.....Och gud nåde där jobbar inte en enda norrlänning inte ens nån som har släkt i norr eller känner nån som känner en norrlänning eller nån som känner en som känner en norrlänning......tillåt mej att tillägga i debatten att det extrema med detta är Media som tydligen också bara har folk anställda som inte kommer i håg nåt ifrån i fjol....tillåt mej Extrem le.
 

En av tio.........

Julbelysning.............jo det är mysigt och hemtrevligt och i år så lyser varenda lampa utom en........annat var det för ett par år sedan när jag glad i hågen tryckte in kontakten i vår ljusslinga....egentligen är det tio färgade glaslampor i gammal stil i alla fall......glad i hågen helt förvissad om att i år slipper man jävlas med att i timmar leta åt vilken microlampa som sagt upp sig så tryckte jag in kontakten och........mörkrets makter omslöt oss där i köket......i hela huset......fan jag trodde att hela byn slocknade när det small och blixtrade där i köket.......mitt i julmyset och i en röklukt som doftade bränt krut stodo vi där rätt överbevisade om att Julslingor + blodtryckshöjande jävulskap = SANT.......i år så lyser alla lampor utom en........jag tror det får va på det viset......en av tio...........
 

RSS 2.0