Doroteaupproret.

Jag återkommer till Doroteaupproret som finns i ens medvetande var dag.Landstinget styrs just nu av prestige och vet innerst inne att dom tagit ett par dåliga beslut men....tjurar som ett par treåringar.Själv har jag skickat 8-9 mail till göran hägglund och socialdepartementet fått ett standardformulärsvar.....och mitt i detta kom en upp på barrikaderna låt håll till godo!

Med sunt förnuft i stor passion
För vi stolt ockupation
Systrar o bröder hand i hand
Allt i Doroteas namn

Mot överhetens arrogans för vår vackra värld
Mot statusjägare som söker lyx o flärd
Mot sparbeting som nu hotar ta våra liv
Mot vansinnet som nu blivit prestige

Med sunt förnuft återtar vi vår rätt
Vi startat en lavin med vett o ettikett
Slutar vara tysta och vinner land
Allt i Doroteas namn

Med sunt förnuft och stor passion
För vi stolt ockupation
Systrar bröder hand i hand
Allt i Doroteas namn                                     Patrik .M

16 igen.......

I går kväll va man 16 igen! John lindberg trio lirade så taket lyfte o man rörde sig graciöst på dansgolvet vig som ett järnspett.Konstigt för idag är vare sig graciös eller vig......idag kommer man plötsligt ihåg sin kroppsliga ålder(den mentala åldern är förövrigt konstant)Men trots allt är det värt att föra social samvaro nån gång ibland....kanske just för att vid just dom tillfällena sammanför man den mental ålder med den kroppsliga blott för ett par timmar . Man kanske skulle ge sig på att skriva en konsekvensbeskrivning??? Nä det kanske inte skulle bringa nåt positivt med sig det kanske skulle innebära att man slutade att gå ut den där gången per år och missa höjdare som JLT .......Nu så här på eftermiddan har man gått ifrån 116 till 70 år så om ett par timmar till då jvlar är man tillbaka på banan.

Blitzen: raka rör no brakes!Hej mina vänner man kan säga att nu börjar man på bli less på SNÖ men än fattas det c:a en halvmeter. Jag måste bara tillägga att visst är det vinter men den kallaste kylan kommer ifrån politikerna just nu men vi har en fantastisk värmeanläggning som värmer våra själar i ockupanterna nere här på sjukstugan.Just nu känns det fint att vara DOROTEABO.
Annars då? Jovars man är lika fånig som vanligt och själen är 16 men kroppen känns betydligt äldre.......man kan säga att man känns som sin bil....Mercuryn alltså! insidan och hjärtat mullrar gött men lite lätt patinerad.Vad hände efter Saaben undrar ni nu? ja även om ni inte undrat så gör ni det nu eller hur?? Jo Saaben skar ju och lämnade ett stort svart hål efter sig ......fan 12 år och utan hjul........suck.....Men hallelulja farsan såg nog min vilsenhet och kanske kanske saknade han ljudet av raka rör på gårdsplan så rätt va de var stod det en opel rekord 66 på gårn ...alldeles rätt med rattkrycka bakelitratt och helsoffa...coooolt livet var i fas igen !!! Vi hade en mil skogsbilväg att övningsköra på och gissa om vi kunde varenda sten efter den...Kan fortfarande känna hur det känns att fyhjulsställa i bomkurvan o snabbt dra in tvåan o maxvarva ur blitzen på rakan innan man hamnade i bäckskärningen längre fram ....Allt med raka rör inga bromsar mixat bränsle(man tager vad man haver filosofin diesel/bensin/fotogen/t-röd).........Vi hade tillsist en gästförare på bilen som inte riktigt höll måttet så mitt i en 90 gradare så lägger han in tvåan stampar full platta och vi åkte av vägen i full sula och landade på taket i en vattensamling.....vi fick simma ur bilen ! och ja det stämmer att man upplever sånt i slowmotion !När vi var i luften med taket neråt skrek min bror är ÄR DET NÅN SOM GJORT ILLA SIG!Sen landade vi.......Ingen gjorde illa sig även om vi bytte plats inne i bilen(bälten fanns inte)Men resten av byn hade hört: baaaaa..ba.ba.ba.skrammel duns skrammel...tyst............så räddning kom iform av en kusin med en fordson major och byn andades ut när vi i sakta mak rullade in på gårn igen.....Lite urtappning av vatten itappning av olja så en timme senare ....baaaaa.....baaaaa.baaaaa. livet gick tillbaka i originaltappning igen Opeln vilar nu bredvid Saaben hemma i byn där nuförtiden det är ganska tysssssst.

Hur värla ä skapa nuförtin
ha just vöre på möte
De va na konsulta som prata fint
Man såt å blev rent bröte

Dem prata om utvecklinga på arbete
Tycktes va experta på ä dänne
Chefen såt bare å blingre å jete
Att de blev dyrt va va han känne

Dem prata om organisation å dåli luft
Dem prata å ackudere å vi tordes int säge na
Dä dom egentligen sa va rent bonnförnuft
Va vi vet sen förut å håll på me var da

Om vi gjord som dom sa kunne vi öka mer
Å få opp produktion i topp
Tänk positivt så gör ji mer
Ja sa'n Kalle positiv som han va....Än äre int försent å ge opp.                               Patrik.M

Arschelskjutsarbil.


Bilen på bilden är en Bastard! jo sheriffen själv d.v.s.ägaren dryftade namnet när han parkerat denna helt skitfräna Dodge bredvid svågerchevroletautomobilen(läs 60 flattop) och såg direkt att chevan var en vacker kvinna som bastarden ville franticera med och så blev det resten av helgen...En helg i vemdalen i country western anda......Har tjatat på sheriffen sen dess vill ha vill ha!!!!
Själv har jag sen en tid tillbaka anförskaffat mej en Mercedes som arselskjutsarbil och känner att stjärnglansen på huven kanske egentligen sitter som ett sikte pga sämre syn????ja personligen är jag nog drabbad av daimlersjuka sen barndomen då man spenderat MÅNGA timmar svettandes i baksätet på farsans 65 fenmerca på otaliga semestertrippar runt norden. Jag kommer osökt in på ett semesterminne som etsat sig fast i minnet.Tänk er högsommar,en resa i Norge vid kusten d.v.s kör en bit färja kör en bit färja osv.två smålessa pojkar i baksätet och en stressad chaufför.....Ett par mil ifrån målet i södra norge mitt i en dryyyyg uppförsbacke pajjar helt plötsligt växellådan långt ifrån civilisationen......En om möjligt mer stressad familjefar beordrar oss ur bilen och går sedan efter en yxa.....mumlandes svordomar och lätt panik utser han mig som hjälpreda medans mor o bror håller låg profil.han tar sedan bort golvmattan och hugger sedan upp kardantunneln till han kan vika upp plåten och komma åt växellådan. Plockar sedan ur växellådan och ger mej axlar drev och diverse grejor med en klar order att INTE tappa nåt och till sist hörs bara ett JAHA och opertationen utförs ännu en gång med motsatt ordning....Ett par halvtimmar senare rullar fenan och oavsett vilket läge rattkryckan placeras i så voila!! Vad han egentligen gjorde har jag inte en aning om men ni ska tro att man satt i baksätet med vetskapen om att vad som än händer så fixar farsan det! Stående hastighetsmätare rattkrycka bakelitratt och vingar...jo fenmercorna är i mitt tycke cooola. Min arschelskjutsarbil saknar fenor bakelitratt och stående mätare men den har en V6(ja ja det är i alla fall en v-motor)och automat så man kan dämpa längtan efter sommar och mercury/chrysler åkning en aning.

Nu ska jag åka ner till Flodinplan och få tag i lite reservdelar och smygtitta på Mr Stones Fena.
'
Ps Nej akuten har inte öppnat än men de ska vi ordna


Nå äre gött å få sä'n pilsner tyck'n Enok Enoksson
Å  nå äre gött å få sä'n rektin sövli hemfläskbit
Nå äre gött å få finåk ättä körka i pajkens Amazon
Å nå äre gött å ha na köpt papper när man skit

Int äre sä dumt å få knövel käringa emellaåt
Å dä ä bare fint å bli bjudd på na gokrusa
Allra bäst äre å nå å få träff na bullerkunta å hamna ti na bråk
Sä man kan försones ättäpå å ta na supa ve rest'n tå busa

Å nå äre gött å kast ne sä ti kökssoffa å ta ä bla å köcks
Piller tå sä sockern å trug tåern unner katta sin
Å smygkik på käringa där hon stå vi vespissn å möcks
Å känn lukta tå nykoke palt'n å känn snålvattne rinn

Nå äre gött..........                                                                                   Putte.M

Av sunt förnuft föds inga idioter!

Om ni som ströläser denna odysse av sanningar undrar om jag försvunnit ifrån denna vackra värld så kan jag meddela att så är inte fallet.Jag har haft huvudet fullt med att förundras över mänsklig dumhet och i detta har jag vänt och vridit på begrepp och kommit fram till följande: AV SUNT FÖRNUFT FÖDS INGA IDIOTER.Man förundras även av vanligt folks totala ointresse av vad som pågår runt dom.......Vissa personer i min närhet har inte orkat bry sig så pass att dom begripit vad som pågår i dess närhet trots att Politiker,TV.Radio och folk har diskuterat  och ockuperat sjukstugan i protest.Och efter 14 dars diskussion i fikarummet kommer med:dööööö vaddå ska har dom stängt akuten!!!!Nä det är inte bara politiker som inte orkar bry sig.Men sen finns det folk som ger allt folk som sover över på akuten folk som mailar folk som facebookar twittrar och folk som ringer folk som fått nog av statusjagande röstfiskande översittare som ser oss som valröster och inte människor.Dessa skall hyllas för sitt engagemang och förevigt ses som försvarare av det sunda förnuftet.själv har jag gett mej fan på att prata med Göran Hägglund och till dags datum har jag mailat 5 mail och ringt departementet och gett presschefen ett och annat att tänka på(skulle tro att han efter ha lagt på luren tyckte att jag var en dum jävel)Han la upp sina svar så det gick inte att låta bli att jävlas lite extra med honom.........hm ja jag väntar fortfarande på ett mail eller telefonsamtal ifrån socialministern..........ja ja man gör vad man kan och jag ska försöka komma igång med en normal blogg igen när akuten öppnat igen...hasta la vista på ji!

Än är den sista idioten inte född!

Ockupationen av dorotea sjukstuga har på ett påtagligt sätt ännu en gång bevisat att den lilla människan om den blir nog förbannad kan enas och försöka att tillsammans stånga huvudet mot den grå politikerväggen.
Man häpnas över den totala idioti som högre tjänstemän kan hitta på och på nåt sätt få att bli trovärdig genom att vränga ord..........Alla i sverige har rätt till samma vård! det står att läsa på socialdepartementets hemsida b.l.a och det står även i svea rikes författning. Självklart tänker en norrlänning och fan vad han bedrog sig!Landstingsdirektören tolkar det så här: Alla i sveriga har rätt till samma vård och därför måste akutsjukvården i dorotea läggas ner det är en överkonsumtion som måste stoppas!!!Än är inte den sista idioten född!!!Och självklart får dom en högre tjänst inom en statlig förvaltning och hinner genomföra en hel del innan dom lämnar sin tjänst ett par miljoner kr senare....FY FAAN säger jag och knyter min näve......men den här gången offentligt!jvlaskittamefaan..............

RSS 2.0