Tummen ur effekt


Välkomna ska ni vara till ytterliggare en seans med Puttepediateori i Lågskolans regi! Vill ni ha kaffe finns det i termosen där nere till Vänster....Ok Nu börjar vi...vart var vi hm.....JO! Ekvationer var det .Igår avhandlade vi som ni minns SAKNAD/DRÖMMAR=DRIVKRAFT och eftersom ingen av er lyckats på ett trovärdigt sätt överbevisa min tes så ska vi idag avhandla EKVATION nr 2, Nu ser alltså ekvationen ut som följer::FANTASI/DRÖMMAR=Som ni ser behöver inte en ekvation vara fylld till bredden med botox utan kan även utan plasikkirugi vara utan underhudsfett.FANTASI/DRÖMMAR=? Vad tror ni? ingen?KAN NI SNÄLLA GÅ UR VK's TYCK TILL OCH KONCENTRERA ER! Okej ni är här för att skaffa er ett liv så skärp er! Alltså FANTASI/DRÖMMAR=.......DRIVMEDEL! Drivmedlet till drivkraften kommer alltså ur fantasin och genom att sammanföra dessa element får vi en såkallad TUMMEN UR EFFEKT. För klagomursfolket som sitter och anonymt kastar skit på allt o andra på tex vk's hemsida skulle man ha uppfunnit ett extrakt som baseras på dessa ekvationer men detta torde bli svårt för samtliga  saknar tyvärr ryggrad.Men till er mina trogna undersåtar finns det hopp följ bara dessa enkla ekvationer så ordnar sig biffen! Lektionen slut betala här framme på katedern och......Ställ upp stolarna.
Ps Puttepediaboken finns ej att köpa pga att världsordningen skulle hamna i obalans.


N'Hillbert va'n nalta kluri oppfinnartyp somm böggd innovationa å apparata
Nån elektricitet had'n int drege in men velle hane lite bekvämmt
Han velle slipp å kut ut  å töm potta se fort 'n va full för han bruke söl ut harta
Se nu skull'n börj å bögg 'n potttömmaranordning de had'n bestämmt

Han dro 'n ledning ifrån bäcken omma tvättstuga som skull le vattne tell'n hink
Vattne skull spoles ne i hinken söm hängt ti 'n kejje som te sist dro opp 'n bult me tumgänga
Bult'n peta då tell'n haka som va kopple ti potte söm va full me pink
Som då skvalpe till å väckt upp käringa som vart etret å kute opp bårdi sänga

Se inna han gick å la sä drog'n i e snöre söm gick te vatteintage där ute

Å när käringa vakne etret på natta sa'n åta å gå ut me potta mens hon liks va oppe å kute.

Putte.M

Puttepedia Paragraf §2Vad saknar ni ????.......saknar ni PENGAR? ...92% av er tänkte nog det innan ni läst meningen klart. Men nu gör vi så att vi skiter i pengarna och tar resten......Vad saknar ni förutan pengar????....En relation en bättre koppling till er slitna gamla  Fiat ...En bättre grund till eran fredagsgrogg?? Vad ni än saknar så gagnar det er framtid!.....En del av er säger nu att : Jag har allt jag behöver  jag saknar ingenting!!!!! BULLSHIT!!!!! säger jag för att ni saknar alla nånting ... stort som smått ifrån en kärlekspartner till ett helljusrelä till en Morris marina tc coupe och ALLT jag menar ALLT räknas stort som smått!! .....Välkommen till Puttepedias lågskolelektion  där allt avklaras i klarttext!!!! alltså har vi konstaterat att vi alla saknar nånting! Och nu ska ni få höra ......... I Puttepedia paragraf 2 kapitel 3 sidan 8 står följande ekvation att hitta: SAKNAD+DRÖMMAR=DRIKRAFT.      EXEMPEL=COOL BIL+SKRUVARSTÄLLE=BYGGT ETT GARAGE....................Till hemuppgift till nästa lektion  får ni samlas runt ett bord och motbevisa min ekvation alltså SAKNAD+DRÖMMAR= DRIVKRAFT......Ni tvivlare som irrar omkring där ute och inte får tummen ur..........Betänk att även om ni inte fått nåt vettigt gjort så är det ekvationen som fört er dit ni är i dag....LEKTIONEN SLUT och ställ upp stolarna!

Apropå drivkraft:

Han kom över backen stark o rak   Han skulle ut på friarstråt
Han hade klätt sig med det bästa han har Han skulle ner till grannens gård
Han visste att där fanns en piga som sagt att hon ville ha'n
Men där fanns även bonnen son nog skulle ge han själve fa'n

Han smög sig sakta framåt huset Där stod hon skymd undan ljuset
Så vacker att hon stötte bort mörkret så vacker att luften stog still
han hamsade innan västen o tog sig en stor sup till
Han tvekade där i natten men sedan rann lusten till

Var nu så nära dom bara kunde bli dom såg nu varann
Han kände hennes doft o hjärtat slog han ville in i hennes famn
Men just när han skulle taga hennes hand så ropade nån hans namn
På bron där stog bonnen med gevär i sin hand nu skulle han få se på själve fa'n

Å pigan hon grät å bonnen han sköt o han han sprang som en gasell
Han sprang för sitt liv o de var tur det var mörkt han missa varje smäll
Han sprang mest i vrede hela vägen hem de e likt var nattlig expedition
När jag ska häls på piga står bonnen där på bron å slösar ammunition

Men om ett par timmar då smyger jag tillbaks de gör jag varje kväll
Då träffar jag min piga till solen gör entre å bonnen han sover så snällt.              Putte.M

06,30 Lördagmorgon

Tänk er följande senario: Lördagmorgon 06.30 uppstigen....Man knäpper på radion och sätter på kaffepannan sen viker man upp laptopen och läser sedan tidningen ,bloggarna man följer och njuter av kaffedoften som lagt sig som en ridå i köket........Man ökar på luktkänslorna med att rosta bröd och sitter i lugn och ro och figurerar,planerar och filosoferar och som i mitt fall intager dagens första snus.....Då är det tamfaan helg mina vänner..........I min ungdom kunde jag vakna ikring 07 00 av farsans tilltag utomhus och undra om karl'n va riktigt klok som var ute mitt i natten och härjade......Nu är man lik själv.Cirkeln är sluten och vet ni vad?? I LIKE IT A LOT!!(inte konstigt man är kvällstrött)Man vaknar inte nuförtiden och ligger o drar sig allt för länge och det kanske beror på att smörjningen i ryggraden har blivit miljöanpassad D.V.S dubbel så dålig så man känner en sträv smärta i kotorna när man vaknar och är stel som en helsvensk helpolitisk byråkrat som av nån anledning fått ett helsvenskt kvalitetsjärnspett uppstoppat i dajmkrysset.......Ja ni förstår vad jag menar......Tiden som ter sig gå allt fortare allt eftersom stannar liksom upp där i köket....där 06,30 en lördagmorron...där i kaffeångorna....Där som resten av familjen sover tryggt....Arla morgonstund här hos mej.

Gammeldags BumsMan har inte roligare än man gör sig! Vissa ser livet som en burk med nytt Bums........vissa lever livet som en gammaldags bums. Gammeldags bums tog bort färgen ner till plåten medans nytt är nåt jvl..utblandat vaselin som bara skrapar ytan......man har genom livet umgåtts med folk och har nog omedvetet sållat bort nybumsfolk och sällat sig till gammeldagsbumsfolk som lever,törs och befinner sig lite djupare under ytan och inte har roligare än man gör sig......Man borde ha skrivit en skylt på ytterdöra: NYBUMSFOLK GÖRE SIG EJ BESVÄR. Ödmjuk som man är!!!!!

Bums var ett mycket bra färgborttagningsmedel på den tid det begav sig men som gröna linjen förstört som så mycket annat.

Du måste glömma att komma ihåg att förtränga minnet
Du vet att du måste va jävligt stark för att visa dej rädd
Du måste blotta din svaghet för att kunna bli hel

Där bakom din fasad där gömmer du dej
Jag ska bryta ditt försvar och kliva in till dej försök stoppa mej

Att acceptera att man inte orkar mer kräver styrka
Att försöka se med öppna ögon kan man lära sig
Men att ändra på sitt liv kräver sin man


Där bakom din mur där gömmer du dej
Jag ska bryta upp din dörr och ta dej ut innan du tar slut

Alla måsten förväntningar alla krav
Måste motas ut i kylan tills bara du är kvar......gräv dom en grav               Putte.M

Jo de ä så !

Träpjucks.....Träpjucks! var tog dom vägen ? Personligen hade man dom på fötterna dag som natt sommar som vinter och dom var allra skönast just innan dom gick av! Man nötte först ner gummisulan på klacken och fick ett sånt där skönt laidbackstuk på pjucksen.Sen åkte resten av sulan och man nötte ner dom tills dom var lika tunna som en söndagsoblat.När dom slutligen gick av så insåg man i samma sekund att klenoderna man hade på fötterna som en gång sken blanka och som nu var fulla av slipdamm,färg och gammal motorolja hade gjort sitt!Jag direkt hatade nya träskor!!! det tog minst ett par månader innan man gått in dom nya och hela personligheten blev liksom ändrad ifrån skönt tillbakalutat till rak i ryggen och gångstilen rubbades för man liksom drog pjucksen för att nöta in dom fort.ja....nuförtiden har foppatofflorna fått ersätta pjucksen och nuförtiden lyfter man på fötterna för att inte nöta ut dom för fort.........Men vart tog träpjucksen vägen???hmmm På fråga ett svarar jag VET EJ!!!!!


Skyport o röd mysbelysningJag skådade ljuset .......I en volvo 240 med en potent b18 och med röd mysbelysning inuti...Tittade man uppåt skådade man ljuset genom en SKYPORT...bara namnet kan göra en lite religiös.Vilken coolhetsfaktor var inte det va???? Jag undrar om nån skulle få för sig i dagens läge att kapa upp ett friskt tak och montera en glaslucka i det??? Det klart att det fanns ju fördelar med Skyporten....Man hade direktkontakt med dom högre makterna och Kanske....kanske man var lite xtra cool när man en varm dag helt enkelt lyfte bort luckan och körde fullt öppet så frisyren(som man faktiskt hade på den tiden)mest liknade svinto..........hm kanske man skulle ha haft en skyport i mercuryn......hm.........


Min herre vad gör du där på golvet  Ni ska nog inte dricka mer
Ett gissel har spritt sig genom sorlet  Dom andra ser inte vad du ser
Dom andra ser inte vad du ser

Min herre ni ska nog kliva upp nu Och göra ett ljudlöst sorti
Svälj nu eder manlighet o stolthet Om du är det minsta rädd om ditt liv
Kanhända du får vila i frid

Min herre jag ser ni klivit upp nu Besinna er jag är en fredens man
Ta er nu snabbt ut i natten Hem till er moders trygga barm
Annars så vete faan vad jag gör en fredens man
måhända jag bryter eder arm jag en fredens man.                        Putte.M

Kanske en opassande text till föregående inlägg men plötsligt händer det........


VIVA TVÅTAKT


En vacker sommardag cyklade jag till Åkare Nilsson bort i byn o frågade honom lite förläget om jag kunde få köpa bilen han hade haft stående så länge jag minns, Själv var jag 12 år o kraftigt billös och kände att min choppade cykel hade gjort sitt(hade kapat framgaffeln ur ett annat cykellik och svetsat på dom på min och voila...chopper..)Nu log Herr Åkare Nilsson och utbrast : Vill du ha bilen så kör jag hem den åt dig i eftermiddag ok?Du FÅR DEN OM DU VILL HA DEN !Jag hade nu gjort min första bilaffär och blivit ägare till en Saab tvåtaktare o gissa om jag var glad.....Nu cyklade jag hem och hela den vingliga färden(var inte lätt att hålla kursen med 30 cm förlängd framgaffel) funderade jag på hur jag skulle lägga fram det för Mor o Far .....jag kom fram till att bara vara tyst.Farsan såg aningen besvärad ut när Åkare Nilsson parkerat en upprostad gammal tvåtaktare på gårdsplanen men insåg att loppet var kört...grabben var bilägare! Jag o min bror lyckades hålla denna droppformade rallybil igång hela sommaren och blev tillslut rätt bra på att ratta pärlan...Men som effektsökande små mekaniker som vi var tyckte vi att det krävdes mer pulver i slutet av sommaren och efter vi tagit bort luftrenaren och körde med raka rör lyckades vi tillslut övervarva denna klenod så den slutligen skar.........Den står nu fortfarande kvar för den sista vilan ditsläpad och sjunker sakta ner i myllan hemmikring.Smattret av en tvåtaktare med raka rör kan .....KAN mäta sig med en v8 på coolhetsskalan och tyvärr är det nog ett ljud som så många andra håller på att dö ut.Designen på Saabarna balanserar på en bukfettstjock linje mellan genialiskt snygg och fruktansvärt tråkiga men jag gillar dom allra helst dom gamla trubbnosarna.
Har man nån gång kört en gammal saab förundras man över körställningen.....man måste vara hjulbent åt ett håll för pedalerna är förskjutna åt höger och dörren lutar samtidigt innåt så man får närkontakt med fram passageraren......men jag skulle gärna sitta bakom den flygplansbeprydda grå bakelitratten i en trubbnos o maxvarva den under nån viadukt ........VIVA TVÅTAKT. 

Ps dom coola killarna framför Saaben är mina bröder.


StålkalasDe är tur att det finns finurliga människor! Såna gör grillar av gamla bilar,,,Såna hittar på aktiviteter som tex tacoafton med filmvisning i ett perfekt folkets hus som för ovanlighetens skull inte är sönderrenoverat.
Såna människor berikar livet för oss alla andra som säkerligen har tänkt att man skulle ha gjort...........Men som pga driften av livet runt oss inte riktigt hinner med,Jag har förmånen att då och då få chansen att umgås med såna människor och härmed bugar jag o tackar för senast och ser ödmjukt framåt mot nästa påhitt!

Ettan............Jag har hamnat mitt i ett ilandsproblem.....dom har höjt priset på snus än en gång!!! Tidigare har man knutit handen i fickan,tagit sig en snus för att lugna ner sig och tyckt att ''snuset inte är uppe i sitt rätta värde'' Jag som har en snusring på alla mina jeans....jag som hittade snusdosan efter min farfarsfar och det ansågs fullt normalt att min tog sig en rejäl Ettan vid c:a 12års ålders......Farsan köpte snus på storpack på konsum så att Min bror o jag kunde fylla våra dosor....kaffe utan en snus efteråt??? går det överhuvudtaget???hmmmm man får nog kanske göra som min morfar,Han skänkte bort 3 stockar snus till mig när han var i 65 års åldern med orden: Nu har man snusat i 40 år nu slutar jag med det...sen tillade han att jag borde sluta också medan han överräckte stockarna.Ja man är väl klent byggd för jag har provat att sluta ett par ggr med samma resultat....som längst höll jag upp 3 månader och varenda minut på dygnet fanns suget efter det svarta guldet......Men kanske man inte riktigt har haft den rätta inspirationen.....Man kanske skulle ha provat igen.....hmmm.  Eller så får man Knyta handen i fickan än en gång o konstatera'' Det är inte uppe i sitt rätta värde''!!!!!

N' Jonke på Näse va en finurli karl, geren å snål å dryg
Spötte gammsnus'n i vänsterficksdosa som allri to slut
Så möckse'n fram dosa bordi vänsterficka fick man smyg
Låssas ta'n buss å krax till å sen kut

Lik va släkta hans n' Kurt dumsnål'n dryg kusin
Av n' jonke han stal snus'n, En rent onaskelig person
Smög på nättren å försåg sä me va han trodd va färsk nikotin
N'Jonke visst nå om e se han skifte vänster o högerdosa var afton

Sä bju'n Kurt på snus'n ä man alles nöjd
Nå ha ä väl hänt man lårne nan buss av 'n
Men de ske va två gång på sin höjd.                                          Putte.M

Detta ska inte ses som förskönande av en starkt beroende framkallande drog utan kanske som ett varningens SNUSfinger.

Petrolhead


Har ni nån gång luktat på ÄKTA gammal lagrad bensin ??mums för en del lika särpräglad lukt som salubrin ....man glömmer aldrig lukten..den går ej att beskriva men man VET hur det luktar,Fastnar i det undermedvetna som Gammal ÄKTA diesel fastnar i porerna.Och ÄKTA bensin går att ha i tanken huuuur länge som helst och när man sen kickar,vrider på nyckeln eller styr igång maskineriet så startar det yihaaaaaa!!!!Lite som ÄKTA gammal kärlek/vuxenjympa.........I say no more.....jaaa jag är en PETROLHEAD.........


Har ni aldrig tänkt på att man känner lite bättre när man fått i sig en öl eller två
Har ni aldrig funderat på varför man löser så mycket med rätt mängd alkohol
Man skulle nog fundera på att lösa detta om man inte vore så lat
Att ge fan å dricka vore nog de enda rätta men då torde man nog bli spak

Varför överge ett vinnande koncept som alltid faller ut så bra
Varföt dömma ut detta vinnande recept som blir bättre dag för dag

Jag har nog funderat o kommit med ett beslut jag vet åt vilket håll det lutar
Jag har nog kommit på det tillslut jag dubblar mina supar
Jag vet inte att föra mej i detta liv utan detta flytande initsiativ
Så ska ni ha nåt gjort i min närhet så ge mej nåra klunkar

Så spelar jag en liten suparlåt o tömmer era dunkar.                           Putte M

Vad ska man säga ??? Ja har gjort n' själv............

Masonite= k-värde


Allting är relativt!!!! Före jul klagades det över"för lite snö o inge kallt" Nu klagas det över"för mycket snö o inge kallt"Snart klagas det över "för kallt" och så spinner det vidare.....anledningen till bilden ovan är att min morfar som i unga år körde lastbil berättade en gång om hur det gick till på gengastiden, Han började dan med att fyra upp gengasagregatet på lastbilen och lastade sen ungefär halva flaket med bränsle och väntade sen tills det gick att köra,När han sen kunde åka räckte en laddning i agregatet c.a 3 mil. halva lastutrymmet på flaket var alltså redan upptaget innan avfärd och var tredje mil var det att stanna och hiva in mer i pannan.....Värmekällan inne i hytten var en gammal kaffeburk till hälften fylld med sand och t-sprit som tändes upp och placerades på golvet........  om man stannar upp o lägger ett par minuter på att reflektera över tex att här i inlandet står det oftast en fin liten ladugård bredvid det lilla torpet......Tänk att  99% av dessa endast i nutiden inhyser luggslitna råttor på sin höjd vad gäller djurliv.......Betänk också alla nedlagda affärer,byakyrkor och postkontor.Varje liten by hade en egen busslinje en gång i tiden och alla HANDSKOTTADE snön....hmmm..har ni sett en vedpanna ifrån 30 talet...effektiv? nä vedspisen va nog de som värmde upp husen eller den person som stoppade panna/vedspisen var tionde minut. Farsan åkte skolbuss in till centralorten ..de va kallt som fn på vintern ....han åkte på ett lastbilsflak som var överbyggt med masonit...Trafiksäkert...undrar om dom satt ner fastspända i bälte????? och MASONIT vilket k-värde!!!!! Nä nog är det tur att dom var hårda på den tiden och ställde åt oss nutidsfolk så att vi kan sitta inne o klaga på Kallväre o fundera om man ska orka ut å snöröja med traktorn............. Allting är relativt

N' Tok Uno hadd ä int så lätt alle gång
Allra helst när vintern kom
Han hadd allri tin å högg ve'n näre va våsäsong
Så veboa hans va allti tom

Men värmeprobleme löst'n me ä oharmelit bök
Han börje redan i september å småret käringa sin gång på gång
så i slute av oktober va hon sä vrång så de tostre å rök
Hon bruk bli sä etret sä hon värm opp huse rykannes vrång

Ja frågen hur han gör om ä bli rektit onsakelit kallvär
Då räck e int me en vrångkäring för o värm opp stuga
Då hämt'n svärmora å använn a som värmeförstärkning där
Hemsk så man hurves! Men som centralvärme få a duga                             Putte.M

RSS 2.0